top of page

Training saneren asbesthoudende beglazingskit

In samenwerking met Kenniscentrum Glas en OnderhoudNL heeft RIVA Safety Mangement de training "Saneren asbesthoudende beglazingskit" ontwikkeld. 

Training asbesthoudende beglazingskit

Sinds mei 2019 mag asbesthoudende beglazingskit dat maximaal 5% chrysotiel (witte asbest) bevat worden verwijderd onder risicoklasse 1. Hiervoor is een gevalideerd protocol opgesteld waarin een werkmethode voor het verwijderen van de asbesthoudende kitten is opgenomen. 

In samenwerking met Kenniscentrum Glas en OnderhoudNL heeft RIVA Safety Management een training ontwikkeld hoe asbesthoudende beglazingskit conform de wettelijke voorschriften en de voorschriften vanuit het protocol Asbesthoudende beglazingskit kan worden gesaneerd. In opdracht van Kenniscentrum Glas en OnderhoudNL, wordt deze training verzorgd door een ervaren trainer van RIVA Safety Management. 

Deze training is een must voor iedere schilder, onderhoudsmedewerker en glaszetter die zich bezighoudt met het verwijderen en plaatsen van glas in gebouwen of glastoepassingen van voor 1 juli 1993. 

Inhoud training asbesthoudende beglazingskit

Tijdens de training komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Kennis over asbest 

  • Herkennen van asbest en asbesthoudende beglazingskit

  • Gezondheidsrisico's van asbest

  • Van toepassing zijnde wet- en regelgeving bij het werken met asbesthoudende beglazingskit

  • Het saneren van asbesthoudende beglazingskit (stap voor stap) conform het protocol verwijderen asbesthoudende beglazingskit en de wet- en regelgeving.

  • Te gebruiken materialen, gereedschappen en hulpmiddelen

De training wordt afgesloten met een examen. Deelnemers ontvangen een persoonscertificaat dat 3 jaar geldig is. De kosten bedragen € 350,- per deelnemer, exclusief btw.

 

Cursusduur
1 dag van 9.00 tot circa 16.00 uur.

 

Aantal deelnemers
Minimaal 8 en maximaal 13 deelnemers

 

Opgeven

Opgeven voor deze training kan via OnderhoudNL en Kenniscentrum Glas.

Asbesthoudende beglazingskit
bottom of page